POSNI HLEB SA KISELOM VODOM I CRNIM BRAŠNOM Oduševiće vas svojom mekoćom
podeli vest:

Ovaj posni hleb sa kiselom vodom će vas oduševiti svojom mekoćom, vazdušastim sastavom i neverovatnim rastom! Korica mu je tako hrskava, samo krcka pod zubima. Recept je jednostavan, a rezultat je hleb koji će vas podsetiti na bakine domaće hlebove kad ste bili deca.
Potrebno je:
500 ml kisele vode
1 kašičica šećera
20 gr svežeg kvasca
850- 900 gr brašna
3 kašike ulja
Priprema;
Sipati kiselu vodu u vanglu pa dpdati izmrvljen kvasac i šećer i izmešati. Dodati 200 gr barašna pa izmešati i pokriti prozirnom folijom 15 min. Kad naraste dodati ulje ostatak brašna soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmara 30 minuta. Nadošlo testo podeliti na 2 dela pa svako razviti dužine pleha pa uviti u rolati i staviti uleh posut brašnom. Pokriti da naraste 20 minuta. Uključiti rernu na 230 stepeni C i kad se ugreje ubaciti šerpicu sa vrelom vodom i staviti na dno rerne. Hleb po želji poseći po sredini. Staviti hleb i peći tako 20 minuta. Izvaditi vodu i smanjiti rernu na 200 stepeni i peći još 40 minuta. Mora biti lagan kad ga vadite i to je znak da je pečen.
Kako se vrši mešnja hleba, pogledajte u videu:
Ostavite komentar