Slobodno vreme > Posna jela

NAJLEPŠE PUNJENE POSNE PAPRIKE Toliko ukusne da ćete poželeti da poližete tepsiju!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

05/03/2025 > 10:18

podeli vest:

NAJLEPŠE PUNJENE POSNE PAPRIKE Toliko ukusne da ćete poželeti da poližete tepsiju!
Foto: Jelena Petrović


Pripremite se za eksploziju ukusa uz ove neodoljive posne punjene paprike! Recept iz bakine kuhinje donosi savršen spoj povrća i začina, a ukus će vas ostaviti bez reči. Nećete verovati da su ove paprike posne – toliko su ukusne da ćete poželeti da poližete tepsiju! Savršen su izbor za sve koji poste, ali i za sve one koji žele da uživaju u ukusnom i zdravom obroku. Pripremaju se brzo i lako, a ukus je toliko bogat da ćete zaboraviti da jedete posno. Neka vaša kuhinja zamiriše na domaće specijalitete i neka vam ove paprike ulepšaju dane!

Jelena Petrović


Potrebno je za nadev:
Paprike sveze ili smrznute
1 praziluk seckan
1 šargarepa rendana
200 gr barenog pirinča
1 puna kašika ajvara
malo ml paprike
3 čena belog luka seckanog
suvi začin
ml biber  ulje

Preliv
200 ml kuvanog paradajza
100 ml vode
1 kašoika brašna
malo začina
malo ulja
1 krompir za zatvaranje

Jelena Petrović

 

Priprema;
Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti. Paprike iseći po sredini i u svaku staviti po 2 kašike pune a preko listiće krompira. Pleh pouljiti pa ređati. U činiju sipati paradajz dodati vodu i brašno malo začina i ulja izmešati sipati na dno. Naseći ostatak krompira posoliti i pouljiti i popuniti prazno izmedju. Peći na 220 stepeni, 50 minuta. Na početku pokriti folijom pa otkriti da zarumene. Vrhunsko polizaće te tepsiju.

Kako se spremaju paprike pogledajte u videu:

 

Ostavite komentar