PASULJ SA SPANAĆEM I PRAZILUK SALATA Uživajte u zdravom, posnom obroku!
podeli vest:

Danas vam predstavljamo recept za fini, hranljivi posni pasulj koji će vas okrepiti i zagrejati! Ovaj pasulj je bogat povrćem, ukusan i zdrav, a savršen je za sve koji poste ili žele da uživaju u laganom obroku bez mesa. Priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan! Kombinacija pasulja, povrća i začina stvara savršen balans ukusa, a salata od praziluka sa paradajzom je pravo osveženje uz ovo jelo.
Potrebno je:
400 gr pasulja
1 glavica crnog luka
nekoliko čena belog luka
1 veća šargarepa
1 veći krompir na sitne kockice
100 gr spanaća
lovorov list
malo bibera u zrnu
1/2 kašičice kima, po želji
malo začina i soli
bibera mlevenog
aleva paprika
1 kašičica brašna
tucana ljuta
1 zelena paprika
ulje
peršunov list po želji
1 kašičica brašna
ulje 4-5 čena belog luka
1 kašičica ml paprike može tucana ljuta
Priprema:
Pasulj očistiti dobro oprati pa preliti sa malo vode i kuvati 5-6 min. Prosuti vodu isprati i naliti drugu. Dodati naseckan crni luk i šargarepu na kolutove, krompir sečen na sitno, lovorov list, biber u zrnu. Malo kima, (po želji) suvu papriku po želji i zelenu papriku pa kuvati pasulj dok se skoro ne skuva.
Pred kraj dodati 100 gr spanaća naseckanog samo lišće bez drške. Kuvati par minuta. U tiganj sipati ulja i 1 malu kašičicu brašna i dodati izdrobljen beli luk. Kratko propržiti i dodati ml papriku i odmah podići sa šporeta i sipati u pasulj.
Ostaviti da vri 2 minuta dodati 1 kašiku suvog začina i peršunovog lista naseckanog. Promešati i poklopiti.
Salata:
Iseckati sitno praziluk beli deo pa posoliti i rukom dobro izgnječiti dok ne pusti sok. Sipati ml paradajz iz flaše i izmešati. Dodati ulje i još jednom promešati. Naša salata je gotova uz naš pasulj je pravo osveženje. Prijatno!
Kako spremiti posni pasulj pogledajte u videu:
ANALIZA BEZBEDNOSNE SITUACIJE U SRBIJI: Paralela između 1999. i 2024.
Zoran Đorđević, bivši ministar i član stručnog saveta Foruma za Evropski Balkan, napisao je autorski tekst koji prenosimo:
pre 2 sata
Kolumna
Ostavite komentar