Slobodno vreme > Sofra

PUNJENI SVINJSKI KOTLETI: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

25/11/2024 > 07:30

podeli vest:

PUNJENI SVINJSKI KOTLETI: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet zvani Punjeni svinjski kotleti. Pripremu jela možete pogledati u ponedeljak, 25. novembra na K1 televiziji.

Foto: K1 televizija/ustupljene fotografije

 

Sastojci:

Crni luk 100 g

Kotleti 600 g

Mleveno meso 200 g

Paprika 100 g

Ajvar 200 g

Paradajz 200 g

Praziluk 100 g

Beli luk 2 čena

So i biber po potrebi

Začini

Priprema:

Kotlete isecite u debljini od 3 prsta. Polovinu mesa ostavite sa koskom, drugu polovinu odkostite. Kotlete sa koskom samo pržite na vrelom ulju ili masti, prethodno začinjene. Pecite uz puno okretanja. Kad je gotovo, stavite ga sa strane i odozgo pospite majčinu dušicu. Kotlete koje ste odkostili, izlupajte da se meso istanji. Od istanjenog mesa pravite nadevenu varijantu.
Za nadev: kratko ispržite luk, papriku, paradajz, ajvar. Na istanjeno meso kotleta dodajte prvo malo mlevenog mesa, pa malo povrća za nadev. Urolajte sve i po želji možete meso uviti u maramicu.
Propržite na ulju ili masti uz puno okretanja, ne na jakoj vatri.
Za umak: isecite svež krastavac, ljutu papriku, crvenu papriku, i u to dodajte sirće, ulje, peršun, i promešajte. Servirajte uz meso.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar