Sport > Fudbal

OBRT - Savo Milošević odustao, Gordan Petrić novi TRENER Partizana

Petrić će potpisati ugovor na dve godine i tokom subote će biti promovisan na stadionu u Humskoj

Autor: K1info

12/08/2022 > 18:04

podeli vest:

OBRT - Savo Milošević odustao, Gordan Petrić novi TRENER Partizana
Foto: Starsport


Bilo je praktično rešeno da Iliju Stolicu na klupi Partizana zameni Savo Milošević koji je dobar deo dana proveo u razgovorima sa čelnicima crno-belih, ali je u poslednjem trenutku odustao od posla zbog "tehničkih razloga", pa je na klupu seo Gordan Petrić, kome će pomagati Albert Nađ, pišu beogradski mediji.

Posao je ugovoren, Petrić će potpisati ugovor na dve godine i tokom subote će biti promovisan na stadionu u Humskoj.

Što se Gordana Petrića tiče, radi se takođe o legendi crno-belih, čoveku koji je uz Ivana Tomića, Zorana Mirkovića i Slavišu Jokanovića najzaslužniji za tranziciju kluba posle 2006. godine, postavljanje temelja višegpodišnje dominacije, krunisanog u šest vezanih titula i konstantnim učešćem u evropskim takmičenjima.

Kada se iz privatnih razloga povukao sa stresnih rukovodećih funkcija (bio je generalni sekretar posle Žarka Zečevića), obreo se u trenerskom poslu, počevši od nižih stepena takmičenja, Bežanije i Sinđelića, potom je vodio klubove Superlige poput Zemuna, Čukaričkog i Rada, a okušao se i u inostranstvu, u grčkom AEL-u iz Larise, potom i slovenačkoj Gorici.

Tokom igračke karijere, Petrić je, pored Partizana (u dva mandata), branio boje OFK Beograda, te škotskih Dandi junajteda, Glazgov Rendžersa i Hartsa, potom engleskog Kristal Palasa, grčkog AEK i kineskog Sičuana.

Ostavite komentar