Sport > Fudbal

ZAŠTO JE REPREZENTACIJA SRBIJE LETELA AVIONOM SA ŠAHOVNICOM? Evo šta Piksi kaže o ovom SKANDALU

O situaciji sa avionom opširnije je govorio Jovan Šurbatović, odlazeći generalni sekretar Saveza koji je najavio svoju ostavku

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Mina Duduković

27/06/2024 > 08:34

podeli vest:

ZAŠTO JE REPREZENTACIJA SRBIJE LETELA AVIONOM SA ŠAHOVNICOM? Evo šta Piksi kaže o ovom SKANDALU
Foto: Instagram/budućnostsrbija/Shutterstock/Tanjug/AP


Reprezentacija Srbije vratila se u Beograd posle ispadanja sa Evropskog prvenstva. Po sletanju selektor Dragan Stojković razgovarao je sa srpskim novinarima.

Bilo je dosta tema, od njegovog ostanka na klupi, preko neefikasnih igara i rane eliminacije, pa sve do organizacionog propusta koji se dogodio prilikom odlaska u Nemačku.

Na EURO je srpski tim otišao avionom hrvatske avio-kompanije sa hrvatskim obeležjima o čemu je pričala i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Jedno od pitanja za Piksija bilo je upravo o tom detalju, upitan je kako to komentariše.

- To sam kasnije čuo. Neka komentator ima posao. Zašto bih se ja kao trener time bavio? Niti organizujem niti me to interesuje - kratko i jasno je rekao Stojković.

O tom skandalu sa avionom opširnije je govorio Jovan Šurbatović, odlazeći generalni sekretar Saveza koji je najavio svoju ostavku.

- Nije, verujte, niko nije znao, ni ja, niko ko je ušao u avion nije mogao da pretpostavi. Niti krivim tim-menadžera. Bila je angažovana nemačka kompanija koja je poslala avion koji ima negde spolja neku oznaku. Ponavljam, unutra to nije moglo da se nikako vidi. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar nemam nikakav problem i spreman sam da prihvatim odgovornost. Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila politička provokacija, nameštaljka... Svakako je skandal - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP

 

Predsednica Skupštine Ana Brnabić govorila je jutro posle eliminacije o angažovanju hrvatske avio-kompanije za let Srbije u Nemačku. "Mogu da pretpostavim da se nije govorilo o tome da se ne bi uznemiravala reprezentacija Srbije dok igrači igraju i bore se za Srbiju. Ali tačno je da se dogodilo. Da je sramota, sramota je. Predsednik Vučic je, rekla bih, bio očajan zbog toga i izuzetno ljut. Očekujem da se identifikuju odgovorni i da se vidi zašto se to desilo", rekla je predsednica Skupštine o tom slučaju na "TV Hepi".

- Imamo svi našu Er Srbiju i uvek putujemo Er Srbijom i kad predsednik Srbije putuje na daleka putovanja, kao u Kinu, uvek ide Er Srbjom jer je to naš ponos kad sletimo sa svojom zastavom na avionu. Ne znam zašto se to desilo, ali znam da se desilo i da se nije govorilo o tome da se ne bi uznemiravao tim i apsolutno je potrebno da se utvrdi odgovornost - dodala je Brnabić.

Ostavite komentar