Vesti > Društvo

Majka DEVOJČICE koja je bila na spisku za ODSTREL: Kosta je MONSTRUM, stojim iza toga

Mediji su preneli da je dečak bio zlostavljan od strane vršnjaka, a Tatjana Savarese tvrdi da to nije tačno, već da je bio voljen

Izvor: K1info

05/05/2023 > 17:39

podeli vest:

Majka DEVOJČICE koja je bila na spisku za ODSTREL: Kosta je MONSTRUM, stojim iza toga
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic


Kosta. K. (14), dečak iz Beograda, ušetao je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i hicima iz pištolja, ubio osam svojih drugara i čuvara, dok je nastavnicu istorije i još šest đaka ranio.

Kako je MUP Srbije na konferenciji objavio, Kosta. K, mesecima unazad je pravio plan kako da izvede ovaj zločin, a imao je i spisak učenika koje je želeo da likvidira. Na tom spisku našla se i ćerka Tatjane Savarese, koja je zbog svojih iskrenih emocija ispred škole u kojoj se dogodio zločin, postala glavna tema medija, ali i društvenih mreža.

- Ćutanjem ništa ne možemo da promenimo. Nije mi bila namera da budem toliko na društvenim mrežama, moja reakcija je bila veoma emotivna i spontana. Razmišljala sam o tome i ne zameram sebi što sam to tako uradila, opet bih isto – kaže prestrašena majka.

Ona smatra da mediji u trenutku zločina nisu na adekvatan način prenosili informacije.

- Dok sam se pripremala da odem ispred škole i upalim sveće, slušala sam domaće medije, i samo mi je rastao pritisak, jer su mediji u inostranstvu na potpuno drugačiji način izveštavali o tragediji. Kod njih se sve zasnivalo na činjenicama. Naši mediji su toliko prenosili dezinformacija, da ja nisam mogla da verujem. Kada sam otišla ispred škole i videla transparent "Roditelji, pričajte sa decom", za mene je to bio ozbiljan okidač - dodala je Tatjana.

Foto: K1/Printscreen

 

Iako su mediji preneli da je Kosta K. bio zlostavljano dete od strane vršnjaka, Tatjana Savarese, tvrdi da to nije tačno, već da je bio jako lepo prihvaćen i voljen od strane svojih drugara, kao i da su se roditelji veoma bavili njime.

- Najviše mi je u ovoj strašnoj situaciji zasmetalo, što se krive roditelji. Roditelji su sigurno pričali sa njima, poznajem ih. Niti je bio zlostavljan, on je čak bio i omiljen. Volele su ga devojčice, nekoliko njih je bilo zaljubljeno u njega. Moja ćerka mu je zamerila što je "dosadan i fin", pa je zbog toga prekinula kontakt sa njim. Ja nisam rekla u afektu da je on monstrum, stojim iza svake moje izgovorene reči. Niko nije možda primetio to, jer je bio pristojan i vaspitan, a njegovu suštinu niko očigledno od nas nije video - zaključila je Tatjana Savares na K1 televiziji.

 

 

 

Ostavite komentar