Vesti > Društvo

PREKINUTO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Njegov advokat se prepirao sa sudijom, pa zatražio ODLAGANJE

Suđenje je ubrzo posle jednog svedočenja prekinuto. Evo šta se danas dešavalo u sudnici...

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

20/09/2024 > 14:15

podeli vest:

PREKINUTO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Njegov advokat se prepirao sa sudijom, pa zatražio ODLAGANJE
Foto: ATA Images


Nakon ispitivanja Mine R., počelo je ispitivanje svedoka Sare Z. ali suđenje je prekinuto zbog prepirke između Aleksićevog advokata Stefana Jakovljevića i sudije

Nakon pauze koja je usledila zbog rasprave, Aleksićev advokat je rekao sudiji da se optuženi ne oseća dobro zbog čega je tražio da se suđenje prekine i nastavi u ponedeljak za kada je i zakazano. 

Svedok Mina R. je navela da je ona svedočila u policiji, ali da je na pitanje da li želi da podnese krivičnu prijavu protiv njega rekla da ne želi. 

Precizirala je da je odbila podnošenje krivične prijave jer je smatrala da nema osnova da ga krivično goni jer to što je doživela smatra “seksualnim uznemiravanjem” a ne “seksualnim zlostavljanjem”. 

Većinu pitanja koja je Aleksićev branilac postavio sudija je odbio jer nisu u vezi sa njenim statusom svedoka, ili jer je ona već o tome pričala u tužilaštvu. 

Foto: ATA Images

 

Sara Z. je odgovarajući na pitanja rekla da je na društvenim mrežama videla poziv glumice Milene Radulović da svako ko je doživeo nešto slično kao ona da prijavi policiji, zbog čega je i ona dala iskaz u policiji.

Međutim tokom ispitivanja suđenje je prekinuto i biće nastavljeno u ponedeljak. 

Punomoćnik oštećenih Denis Bećirić je odgovarajući na pitanje novinara o prepirci između advokata i sudije, rekao da nije prvi put da branilac koristi “takvu taktiku”. 

- Pod pritiskom toga da nemaju druge mogućnosti da brane svoje klijente advokati pribegavaju nekim trikovima da postavljaju u nedogled pitanja koja sud odbije jer su potpuno irelevantna za postupak - rekao je Bećirić i dodao da onda krene advokat sa provokacijama i izazove prekid.

Sud je, kako je naveo Bećirić primoran da reaguje u situaciji i ispoštuje kada optuženi kaže da nije sposoban zbog zdravstvenog stanja da nastavi suđenje. 

Bećirić je podsetio da je danas bilo predviđeno ispitivanje pet svedoka, a da je zbog dešavanja u sudnici završila samo jedna.

 Na prethodnom suđenju je poslednja oštećena završila svoj iskaz.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju. 

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. 

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor. 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar