Vesti > Hronika

SPASOJEVIĆ ispričao kako su PRIPADNICI Belivukovog KLANA ubili Mihajlovića i ŠTA JE BILO s telom

Spasojević je detaljno opisao kako izgleda kuća, šupa i dvorište u Surduku gde je spaljen ubijeni Mihajlović

Izvor: K1info/Tanjug

07/04/2023 > 21:09

podeli vest:

SPASOJEVIĆ ispričao kako su PRIPADNICI Belivukovog KLANA ubili Mihajlovića i ŠTA JE BILO s telom
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević detaljno je opisao kako je Goran Mihajlović proveo svoje poslednje sate života, kao i spaljivanja njegovog tela u kući u Surduku.

Pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića potvrđenom optužnicom se terete za sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenja oružja, otmice i silovanje.

Pričajući o ubistvu Gorana Mihajlovića, Spasojević je rekao da ga je Belivuk pozvao i dao spisak stvari da kupi, među kojima su bile stare gume većeg profila, više kesa ćumura, molerske kape, najlone tanje i deblje,  kombinezone, lance, kablove, eksere, čekiće, korita, a koje su 20 dana pre otmice i ubistva Mihajlovića odneli na plac u Surduk.

Spasojević je detaljno opisao kako izgleda kuća, šupa i dvorište u Surduku.

Belivuk mu je jedan dan rekao da dođe u kuću u Ritopeku kako bi im pomogao nešto tokom noći, a Miloš Budimir mu je pokazao put do kuće.

Kada je došao u kuću Belivuk mu je pokazao skrivenu prostorijiu u kojoj je bio vezan Mihajlović, kojem su, kako je pojasnio Spasojević, ruke bile vezane od šake do lakta kao i noge i ležao je na pločicama na dva najlona.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Belivuk je Spasojeviću tada ispričao da će ga ubiti i njegovo telo spaliti kasnije, ali je Belivuk od Spasojevića tražio, kako tvrdi okrivljeni-saradnik, da nađe kamion i pesak kako bi telo Mihajlovića odneli do mesta gde će ga zapaliti, dok im je pesak služio da prekriju telo u kamionu u slučaju da ih policija zaustavi.

- Pokušao sam da pričam sa Mihajlovićem, on mi je tada rekao da ne sme da mi kaže kako se zove, jer mu je Miljković obećao da će ga pustiti, a ja nisam hteo da mu kažem da ga neće pustiti - rekao je Spasojević i dodao da mu je Mihajlović tada rekao da ima jednogodišnju ćerkicu i da ima 20 ili 21 godinu, kao i da "radi skank".

Spasojević je rekao da je tada pitao Mihajlovića kako je završio tu, na šta mu je on odgovorio da su ga namestili drugari, a na pitanje da li želi da jede ili pije.

- Mihajlović mi je rekao da mu se ide u toalet, što sam ja preneo Vladi Draganiću koji je rekao, 'ma pusti ga', ja nisam imao srca da ga pustim da izvrši malu nuždu u donji veš, pa sam ga zajedno sa Draganićem podigao i odveo ga do toaleta -  ispričao je Spasojević.

Okrivljeni-saradnik je naveo da je sledeće jutro otišao po kamion, dodajući da je tada Mihajlović još bio živ.

Kada je dovezao kamion i ušao u skrivenu prostoriju, video je Mihajlovića kako leži zavezan u najlon i pokušao je da ga probudi, kako tvrdi, kada su Miljković Belivuk i ostali pripadnici klana počeli da se smeju jer je Mihajlović već bio mrtav.

Spasojević tvrdi da na Mihajloviću nisu bili tragovi nekih povreda, a zatim su ga stavili u kamion i odvezli u kuću u Surduk.

Pripadnici grupe su Mihajlovićevo telo, kako je naveo Spasojevć stavili na gume i ćumur i zapalili, a ubrzo je kako tvrdi, nastala tolika vatra da su prolaznici zastajali da vide da li se kuća zapalila.

- U jednom trenutku video sam da Veljko priča sa komšinicom, posle čega nam je rekao da se zabrinula i njegov komentar je bio 'da je prišla bliže morao bih i nju' - rekao je Spasojević.

Belivuk je, kada je pao mrak, ugasio vatru, ali Mihajlovićevo telo nije izgrelo skroz, kako tvrdi Spasojević, nisu pluća i srce izgoreli, zbog čega je kako dodaje, Belivuk stavio u vodu ostatak tela i posle toga isekao sekirom.

Spasojević je rekao da je Belivuk delove Mihajlovićevog tela prosuo sa Pupinovog mosta.

Tokom suđenja Spasojević je rekao da se plašio da će Belivuk i Miljković pomisliti da ih je on odao policiji za ubistvo Vlastimira Miloševića, jer su vođe bile u pritvoru kao optuženi za to ubistvo, dok je on bio na slobodi.

Okrivljeni-saradnik Spasojević se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o krivičnim delima za koja se pripadnici grupe terete.

Advokati nekoliko optuženih pripadnika tražili su ukidanje pritvora za svoje branjenike, a sudsko veće je odbilo predloge i zakazalo sledeće suđenje za 24. april.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar