Slobodno vreme > Gurmanlook

TO JE BILO JELO! Baka iz Slavonije otkrila recept kojim je odgajala osmoro dece

Divna gospođa Aga Bošnjak podelila je svoj recept i sve nas vratila u neka lepša sećanja...

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Milica Maksimović

14/11/2024 > 15:00

podeli vest:

TO JE BILO JELO! Baka iz Slavonije otkrila recept kojim je odgajala osmoro dece
Foto: Youtube PrintScreen/Recepti Index.hr


Vikend se bliži i to je vreme kada volimo da spremamo hranu koju vole naši ukućani. Ovaj put, želimo vas podsetiti na jedan ukusan recept za faširani krompir, koji smo dobili od gospođe Age Bošnjak iz Valpova u Hrvatskoj, a koji je ona nasledila od svoje majke. 

Foto: Youtube PrintScreen/Recepti Index.hr

 

Aga dolazi iz Harkanovaca, malog mesta nedaleko od Valpova, gde je provela ceo svoj život, odgajajući osmoro dece. Jela koja priprema s ljubavlju uvek su jednostavna, ali vrlo ukusna.

Foto: Youtube PrintScreen/Recepti Index.hr

 

Recept za faširani krompir koji je Aga podelila s nama pravi se s jednostavnim sastojcima koje svako domaćinstvo ima u svojoj kuhinji. Ovo jelo idealno je za sve koji žele uživati u starinskom ukusu i jednostavnoj pripremi.

Potrebni sastojci:

Krompir
Kupus
Crni luk
Beli luk
Vegeta
Slatka paprika
So i biber
Jaja
Pavlaka ili jogurt
Svinjska mast

Priprema:

Počnite sa pripremom krompira. Ogulite ga i narendajte u veliku činiju. Dodajte narendani kupus, luk i beli luk, a zatim sve začinite mlevenom paprikom, vegetom, solju i biberom. Dobro promešajte sve sastojke.

U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte pavlaku ili jogurt. Smesu prelijte preko prethodno pomešanih sastojaka i sve dobro promešajte.

Smesu prebacite u prethodno podmazan pleh i premažite je svinjskom mašću. Stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite oko 30 minuta dok ne postane zlatno-smeđa.

Kada je krompir gotov, poslužite ga uz neku domaću zimnicu. Ovo jelo je idealno za svakodnevne obroke, ali i za svečanije trenutke u krugu porodice, piše Index.hr.

Kako se vama dopalo ovo jelo? Podelite sa nama vaše utiske!

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar