NEMA MIKSERA? NEMA PROBLEMA! Kako da umutite savršeni šlag bez miksera – i to za samo 45 sekundi!
Postoji jednostavan trik za pripremu savršeno vazdušastog šlaga koji će oduševiti svakoga
14.11.2024
GurmanlookDivna gospođa Aga Bošnjak podelila je svoj recept i sve nas vratila u neka lepša sećanja...
podeli vest:
Vikend se bliži i to je vreme kada volimo da spremamo hranu koju vole naši ukućani. Ovaj put, želimo vas podsetiti na jedan ukusan recept za faširani krompir, koji smo dobili od gospođe Age Bošnjak iz Valpova u Hrvatskoj, a koji je ona nasledila od svoje majke.
Foto: Youtube PrintScreen/Recepti Index.hr
Aga dolazi iz Harkanovaca, malog mesta nedaleko od Valpova, gde je provela ceo svoj život, odgajajući osmoro dece. Jela koja priprema s ljubavlju uvek su jednostavna, ali vrlo ukusna.
Foto: Youtube PrintScreen/Recepti Index.hr
Recept za faširani krompir koji je Aga podelila s nama pravi se s jednostavnim sastojcima koje svako domaćinstvo ima u svojoj kuhinji. Ovo jelo idealno je za sve koji žele uživati u starinskom ukusu i jednostavnoj pripremi.
Potrebni sastojci:
Krompir
Kupus
Crni luk
Beli luk
Vegeta
Slatka paprika
So i biber
Jaja
Pavlaka ili jogurt
Svinjska mast
Postoji jednostavan trik za pripremu savršeno vazdušastog šlaga koji će oduševiti svakoga
14.11.2024
GurmanlookPržene kuglice od testa, nalik mini krofnicama, ali s jedinstvenim ukusom
14.11.2024
GurmanlookPriprema:
Počnite sa pripremom krompira. Ogulite ga i narendajte u veliku činiju. Dodajte narendani kupus, luk i beli luk, a zatim sve začinite mlevenom paprikom, vegetom, solju i biberom. Dobro promešajte sve sastojke.
U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte pavlaku ili jogurt. Smesu prelijte preko prethodno pomešanih sastojaka i sve dobro promešajte.
Smesu prebacite u prethodno podmazan pleh i premažite je svinjskom mašću. Stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite oko 30 minuta dok ne postane zlatno-smeđa.
Kada je krompir gotov, poslužite ga uz neku domaću zimnicu. Ovo jelo je idealno za svakodnevne obroke, ali i za svečanije trenutke u krugu porodice, piše Index.hr.
Kako se vama dopalo ovo jelo? Podelite sa nama vaše utiske!
BONUS VIDEO:
Božićni post počinje 28. novembra i traje 40 dana - do Badnjeg dana, 6. januara
13.11.2024
Posna jelaSpoj parmezana, krompira i aromatičnih začina daje poseban šmek
12.11.2024
GurmanlookTaj hrskavi, masni, sočni zalogaj koji tera da se oblizujemo i uživamo u svakom komadiću...
11.11.2024
GurmanlookZahladnelo je, zato nema razloga da se kupus ne kiseli!
11.11.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar