NAJMEKŠI UŠTIPCI IKADA Brz recept za savršeno vazdušaste zalogaje u samo par minuta!
Dobra vest je da ih možete napraviti brzo i lako, a uz ovaj recept biće savršeno mekani i ukusni
24.01.2025
GurmanlookZahvaljujući načinu pripreme, meso ostaje sočno, mekano i bogato aromama koje će vas osvojiti na prvi zalogaj
podeli vest:
Za sve ljubitelje sočnih i ukusnih odrezaka, srednje kuvani biftek sa crvenim belim lukom i čili paprikom je savršen izbor. Ova kombinacija sastojaka pruža bogatstvo ukusa, a priprema na pergament papiru omogućava da meso ostane sočno, zadrži sve sokove i upije arome začina.
Foto: Freepik.com
Sastojci:
2 komada bifteka (debljine oko 2 cm)
4 čena crvenog belog luka (sitno seckanog)
1 čili paprika (sitno iseckana)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
½ kašičice sveže mlevenog bibera
1 kašičica sušenog origana ili ruzmarina
Pergament papir za pečenje
Dobra vest je da ih možete napraviti brzo i lako, a uz ovaj recept biće savršeno mekani i ukusni
24.01.2025
GurmanlookAko je nešto ponos Rima, onda se može reći da je ova pasta sigurni kandidat, a kako stvari stoje, mi je spremamo na sasvim pogrešan način
23.01.2025
GurmanlookPriprema:
Priprema mesa – Biftek izvadite iz frižidera najmanje 30 minuta pre pripreme kako bi dostigao sobnu temperaturu. Osušite ga papirnim ubrusom i premažite maslinovim uljem. Posolite i pobiberite sa obe strane, a zatim utrljajte sitno seckani crveni beli luk i čili papriku po površini mesa.
Priprema pergament papira – Isecite komad pergament papira dovoljne veličine da u njega možete umotati biftek. Postavite meso na sredinu papira, pospite origanom ili ruzmarinom i dodajte još nekoliko kapi maslinovog ulja za dodatnu sočnost.
Pečenje – Umotajte biftek u pergament papir, praveći "paketić" koji će zadržati sve sokove. Stavite ga na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta za srednje kuvani stepen pečenja. Ako volite bolje pečeno meso, produžite vreme pečenja za još 2-3 minuta.
Odmor mesa – Nakon vađenja iz rerne, ostavite biftek da odmori 5 minuta u papiru pre serviranja. Tako će se sokovi ravnomerno rasporediti i biftek će ostati sočan i ukusan.
Mađarske prženice su jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje će sigurno oduševiti sve ukućane
23.01.2025
GurmanlookDobra vest je da se domaća supa priprema brzo i lako
23.01.2025
GurmanlookSaveti za savršen biftek:
Ne otvarajte pergament papir tokom pečenja kako biste zadržali sve arome.
Ako volite jači ukus, dodajte prstohvat dimljene paprike ili par kapi soja sosa u marinadu.
Idealno se slaže sa prilozima poput pečenog krompira, grilovanog povrća ili sveže salate.
Srednje kuvani biftek sa crvenim belim lukom i čili paprikom na pergament papiru je jednostavan, ali izuzetno ukusan specijalitet koji možete pripremiti u svojoj kuhinji. Zahvaljujući načinu pripreme, meso ostaje sočno, mekano i bogato aromama koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.
BONUS VIDEO:
Ovaj jednostavan dodatak, koji mnogi često zanemaruju, čini meso vazdušastim
22.01.2025
Gurmanlookožda jeste skupo, ali ljudi koji su ga probali kažu da vredi svaki dinar, ili bolje rečeno, evro
22.01.2025
GurmanlookIako se tačne mere i postupak pripreme kriju od javnosti, saznali smo najbližu tajnu recepturu za ovu poslasticu iz Slovenije
22.01.2025
GurmanlookOvi sastojci pomažu u stvaranju zaštitne barijere oko testa, sprečavajući upijanje masti tokom prženja
21.01.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar