Slobodno vreme > Gurmanlook

NAJMEKŠI UŠTIPCI IKAD Tajna je u jednom sastojku koji svi imamo u kući

Njihova priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

29/01/2025 > 07:16

podeli vest:

NAJMEKŠI UŠTIPCI IKAD Tajna je u jednom sastojku koji svi imamo u kući
Foto: Freepik.com


Uštipci su jedan od onih recepata koji nas vraćaju u detinjstvo, kada su se mirisi domaće kuhinje širili domom. Hrskavi spolja, a mekani iznutra, uštipci sa jogurtom su savršen izbor za doručak, užinu ili brzu večeru. Njihova priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv.

Tajna savršeno mekanih uštipaka

Jogurt u testu je ključni sastojak koji daje mekoću i vazdušastu strukturu uštipcima. Zahvaljujući njemu, testo ostaje lagano i ne upija previše ulja tokom prženja. Još jedna tajna je da se testo ne mesi previše, kako bi uštipci ostali mekani i rupičasti iznutra.

Foto: Freepik.com

 

Sastojci:

2 jajeta
200 ml jogurta
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Ulje za prženje

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti jaja, dodati jogurt, so i šećer.
Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo, mešajući varjačom dok se ne dobije glatko testo.
U tiganju zagrejati veću količinu ulja na srednjoj temperaturi.
Kašikom vaditi testo i spuštati ga u vrelo ulje.
Pržiti uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Vaditi ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Kako ih poslužiti?

Uštipci su savršeni uz slane i slatke dodatke. Mogu se služiti sa sirom, ajvarom, pavlakom, ali i sa džemom, medom ili čokoladnim kremom.

Uštipci sa jogurtom su jednostavni za pripremu, a rezultat je uvek fantastičan. Bilo da ih pripremate za porodicu ili goste, nestaju sa stola za tren oka! Probajte ovaj recept i uživajte u savršenom ukusu domaće kuhinje.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar