POSNA KREM ČORBA OD KARFIOLA Jednostavan i zdrav recept za svaki dan
Ova čorba je kremasta, hranljiva i vrlo jednostavna za pripremu
02.01.2025
Posna jelaLako se priprema, ukusna je i odlično se kombinuje s raznim jelima
podeli vest:
Posna pogača je nezaobilazni deo trpeze tokom posta, ali i savršeni dodatak svakoj prilici kada želite da obradujete svoje ukućane i goste. Lako se priprema, ukusna je i odlično se kombinuje s raznim jelima. Evo recepta koji će vas osvojiti jednostavnošću i savršenim rezultatom!
Sastojci za posnu pogaču:
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca (ili 20 g svežeg kvasca)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
3 kašike ulja
300 ml tople vode
Susam ili kim za posipanje (opciono)
Ova čorba je kremasta, hranljiva i vrlo jednostavna za pripremu
02.01.2025
Posna jelaProbajte ovaj recept već danas i uživajte u svakom zalogaju!
30.12.2024
Posna jelaPriprema:
Priprema testa:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa ostavite nekoliko minuta da kvasac zapeni.
U veću činiju prosejte brašno, dodajte so i napravite udubljenje u sredini.
Sipajte nadošli kvasac i ulje, pa postepeno mešajte kašikom dok ne dobijete mekano testo.
Mešenje testa:
Istresite testo na blago pobrašnjenu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta dok ne postane glatko i elastično.
Vratite testo u činiju, prekrijte krpom i ostavite na toplom mestu da naraste, oko 1 sat.
Oblikovanje pogače:
Kada testo naraste, premesite ga i oblikujte u željeni oblik – može biti okrugla pogača, pletenica ili oblikovan hleb.
Stavite pogaču u podmazan ili papirom obložen pleh.
Finalne pripreme:
Premažite pogaču s malo vode ili ulja i pospite susamom ili kimom po želji.
Ostavite je da odmori još 15-20 minuta dok se rerna zagreva na 200°C.
Ovaj recept kombinuje bogate ukuse svežeg povrća sa laganim knedlama
27.12.2024
Posna jelaOvo je idealan recept za slavu, porodične obroke ili kao zdrava užina tokom dana
26.12.2024
Posna jelaPečenje:
Pogaču pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Izvadite je iz rerne i prekrijte čistom krpom kako bi ostala mekana dok se hladi.
Saveti za savršenu pogaču:
Ako koristite svež kvasac, prethodno ga rastvorite u vodi sa šećerom.
Brašno možete kombinovati – belo i integralno – za bogatiji ukus.
Dodavanje začinskog bilja (ruzmarin, origano) u testo daje posebnu aromu.
Posna pogača je jednostavna za pripremu i uvek oduševi svojim ukusom. Poslužite je uz posne namaze, supe, variva ili kao dodatak svečanoj trpezi. Ovaj recept je idealan za svaku priliku kada želite da obradujete svoje voljene toplim domaćim hlebom. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Ova pita je lagana, ukusna i pogodna za svečane prilike kao što je slavska trpeza.
25.12.2024
Posna jelaOva torta ne samo da se lako priprema, već i izgleda veoma efektno
24.12.2024
Posna jelaUživajte u ovoj posnoj, zdravoj i ukusnoj paradajz čorbi – idealnoj za svaku priliku
23.12.2024
Posna jelaPripremite je uz nekoliko jednostavnih koraka
20.12.2024
Posna jela
Ostavite komentar