Slobodno vreme > Zdravlje

NAJTAČNIJI TEST LIČNOSTI: Izaberite vrata i otkrijte stvari koje znali o sebi

Ukoliko niste želeli da prođete kroz vrata, to govori da postoje neke nerešene stvari

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

21/10/2024 > 12:00

podeli vest:

NAJTAČNIJI TEST LIČNOSTI: Izaberite vrata i otkrijte stvari koje znali o sebi
Foto: Freepik.com


Psiholozi su razvili zanimljiv test ličnosti koji ne zahteva mnogo vremena, ali može vam pružiti dubok uvid u vaše izbore i način na koji vodite život. Naša podsvest često krije više nego što smo svesni, a sada je pravo vreme da istražimo skrivene aspekte našeg uma.

Boje su odavno inspiracija za psihologe, jer izbori koje pravimo u vezi s njima mogu mnogo reći o našim senzibilitetima i karakteru. U ovom testu, suočićete se sa četvoro vrata različitih boja. Ključna pitanja su: da li želite da prođete kroz ta vrata i šta vam boja koju vidite izaziva.

Cilj je da ne razmišljate previše i da ne dajete racionalne odgovore, već da se oslonite na prvu asocijaciju koja vam padne na pamet. Spremni? Idemo dalje!

Ispred vas su roza vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na rozu boju?

Foto: Shutterstock

 

Roza vrata predstavljaju detinjstvo. Ako ste prošli kroz vrata i ako su asocijacije bile prijatne i nežne sa ljudima oko vas, to govori da ste imali srećno detinjstvo. Ukoliko niste želeli da prođete kroz vrata, to govori da postoje neke nerešene stvari, i da vam taj period nije prošao baš najlepše. Vodite računa dosta o asocijama, one sve govore. Ako ste na primer videli samo roditelja, to znači da ste svu ljubav i pažnju dobili od njega u tom periodu.

Ispred vas su plava vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na plavu boju?

Foto: Shutterstock

 

Plava vrata predstavljaju ljubav i brak. Ako ste želeli da prođete kroz vrata to znači da ste otvoreni za ljubav, a ukoliko niste želeli da prođete to znači da postoji određeni strah da ne budete povređeni. Veoma je bitno šta vidite ispred sebe kada pomislite na plavu boju. Ukoliko vidite slobodu, prostranstvo,kreativnost, to znači da za vas partnerstvo predstavlja zajednički rast i da vam je potrebna sloboda da biste funkcionisali u braku. Sa druge strane ako vas vežu neprijatne asocijacije za ovu boju, to znači da ste imali negativna iskustva u prethodnim vezama ili da su nesrećni primeri iz okruženja uticali na vas da razvijete gard.

Ispred vas su bela vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na belu boju?

Foto: Shutterstock

 

Crvena vrata predstavljaju strast i seksualnost. Ukoliko ste prošli kroz vrata, ako su vam strastvene slike padale na pamet, kao što je crveni karmin, ruža ili vatra, onda ste osoba koja je veoma slobodna i otvorena na polju seksualnosti. Međutim ako niste želeli da prođete, i ako su vas neprijatne asocijacije okupirale, onda postoji nešto što vas muči. To mogu biti neke predrasude koje su vam se usadile u ranom detinjstvu ili neka negativna uspomena koja je napravila blokadu.

Ispred vas su bela vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na belu boju?

Foto: Shutterstock

 

Bela vrata predstavljaju smrt. Bela boja je vaš odnos prema smrti, kako je posmatrate. Ako ste prošli kroz vrata i videli svetlost, porodicu, mir, to znači da se ne plašite smrti i onoga što dolazi posle. Verujete da smrt nije kraj i da duša nastavlja dalje svoj put. Međutim ako niste želeli da uđete i ako vas je asociralo na bolnicu ili na nešto drugo negativno, to znači da imate strahod smrti i da verujete isključivo u ovozemaljski život.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar