Vesti > Društvo

Na dan MASAKRA učenici IMITIRALI nezapamćen ZLOČIN u školi: Snimak koji je šokirao Srbiju

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome dečak "puca" dok drugari oko njega padaju "pogođeni"

Izvor: K1info

04/05/2023 > 12:20

podeli vest:

Na dan MASAKRA učenici IMITIRALI nezapamćen ZLOČIN u školi: Snimak koji je šokirao Srbiju
Foto: Printscreen/instagram/Moj Beograd rezerva


Na dan masakra Srbiju je do temelja potresao još jedan veliki poraz - naša deca izvrgavaju ruglu tragediju u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i umesto tuge i žala zbog nedužno izgubljenih života osmoro dece i čoveka - oni veličaju dečaka ubicu.

Samo ekoliko sati nakon što je učenik sedmog razreda u OŠ "Vladislav Ribnikar" pištoljem usmrtio osam učenika i radnika obezbeđenja, šokantno i neobuzdano ponašanje mladih rastužilo je veliki broj građana.

Jedan takav primer je i dečija "igra" u učinioci koja se, sudeći po komentarima, odigrala neposredno nakon tragedije, a snimak je preplavio društvene mreže.

Naime, na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se dečak koji je na glavu navukao kapuljaču, a telefon u ruci imitirao je pištolj. On je "pucao" po drugarima iz razreda, a oni su "pogođeni" padali po učionici.    

Komentari ispod ove objave samo su se nizali.

"Ovo je za privođenje i stručno posmatranje, vrlo zabrinjavajuće", "Ovo nisu klinci, vec konjine... ali bez mozga, empatije", "Treba identifikovati aktere i ozbiljno se pozabaviti njihovim mentalnim stanjem", "Psiholozi će imati pune ruke posla po školama" - neki su od njih.

Ipak, bilo je i onih koji nisu prezali da javno iznesu da deca u Srbiji rastu bez emocija.

"Rastu deca bez emocija, samo u trci za rejting na društvenim mrežama", "Nema empatije, danas sam čak bila malo i začuđena kako su pojedina deca reagovala. Nije se desilo njima, a bitan je broj pregleda. Dotakli smo dno. Kao društvo moramo mnoge stvari promeniti" - samo su neki od komentara na tu temu.

Dok Srbija tuguje, neka deca veličaju ubicu

Naš portal je juče od zabrinutih čitalaca dobio snimak dece iz jednog beogradskog naselja koji šetaju ulicom, nose plastične pištolje i komentarišu. Na snimku se vidi nekoliko tinejdžera. Poslednji od njih u koloni nosi plastični pištolj i kao "puca" u one ispred njega.

Ipak, to nije sve. Na TikToku su deca broj žrtava dečaka predstavljala kao "skor" iz igrice, dok su na Instagramu počela da prave profile sa imenom dečaka koji je odgovoran za nezapamćeni zločin u Srbiji. 

 

Ostavite komentar