Vesti > Hronika

BELIVUKOV KLAN danas na OPTUŽNIČKOJ KLUPI! Suđenje za UBISTVA, otmice i trgovinu DROGOM krenulo je IZNOVA

Optuženi će danas imati pravo da ponovo iznesu odbranu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

09/07/2024 > 08:21

podeli vest:

BELIVUKOV KLAN danas na OPTUŽNIČKOJ KLUPI! Suđenje za UBISTVA, otmice i trgovinu DROGOM krenulo je IZNOVA
Foto: ATA Images


U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi iznošenjem odbrane optuženih trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

S obzirom na to da je suđenje u junu krenulo iznova zbog promene predsednice veća koja je otišla u penziju, optuženi će danas imati pravo da ponovo iznesu odbranu. Na prethodnim ročištima tužilac je pročitao optužnicu, a potom su branioci izneli uvodna izlaganja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

U ovom postupku trojica pripadnika su skoplili sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, na osnovu kog će po pravosnažnoj presudu biti osuđeni na blaže kazna zatvora.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 30 osoba, od kojih se njih 12 brani sa slobode, dok su ostali u pritvoru. Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Ostavite komentar