Vesti > Politika

Predsednik će sam odgovarati na pitanja o KIM pred poslanicima

Ukoliko bude potrebno na pitanja će odgovarati dva dana

Autor: Tanjug

10/09/2022 > 10:32

podeli vest:

Predsednik će sam odgovarati na pitanja o KIM pred poslanicima
Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/ bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sedinici Skupštine o KiM, koja je zakazana za 13. septembar, sam odgovarati na sva pitanja poslanika i da nije siguran da će sve moći da se završi u jednom danu.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što pojedini tajkunski mediji pišu da je od slogana - "Mir, stabilnost Vučić" ostalo samo Vučić i šta očekuje od predstojeće skupštinske sednice i rasprave o pregovorima sa Prištinom i ko će sve učestvovati, rekao da je bilo više zahteva različitih poslaničkih grupa i SNS i opozicionih koje su tražile raspravu i podnošenje izveštaja.

Kaže da vlada podnosi izveštaj koji ide na usvajanje, kritiku i sve drugo.

- Pošto je tek izabran mandatar, biću sam u Skupštini i sam ću odgovarati na pitanje svih poslanika, neću napustiti sednici ni jedan sekund. Da li će sve moći da se završi u jednom danu ili dva dana... Ja sam to vreme posvetio skupštini i poslanicima i građanima, da odgovorim na sve. Mislim da će ljudi moći da vide koliko odgovornosti i neodgovornosti ima u svemu tome. Verujem da će ovaj prvi princip odovornosti i ozbiljnosti, nadam se, biti preovlađujući - istakao je Vučić.

Kada je reč o pisanjima pojedinih medija, Vučić je zapitao da li mi to nemamo mir i da li je neko građane pozvao na mobilizaciju.

- Kada neko svaki dan laže, da im odgovarate izgubi smisao, mi danas imamo više stabilnosti nego mnoge zemlje EU u svakom smislu, od političkog, energetskog do bezbednosti snabedavnja hranom. Pred nama su najteži meseci, pre svega, u političkom smislu i ne laki u finanijskom smislu. Ali, ni od čega ne odustajemo - povećavaćemo i plate i penzije kako smo reklli i za sada uspevamo da održimo finansijsku stabilnosti i dobre bilanse uprkos problemima zbog velikog uvoza energenata - naveo je Vučić.

Istakao je da će država učiniti sve da naša zemlja ne prođe lošije od svih drugih zemalja tokom zime.

 

 

 

Ostavite komentar