Vesti > Region

Šta nam se dešava?! Žena pronađena mrtva u stanu u Sarajevu: Uhapšeni muž, svekrva i još jedna osoba

Za ovo krivično delo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (36) i njegova majka L.R. (72)

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

29/06/2024 > 10:46

podeli vest:

Šta nam se dešava?! Žena pronađena mrtva u stanu u Sarajevu: Uhapšeni muž, svekrva i još jedna osoba
Foto: Flickr


Sarajevski policajci uhapsili su tri osobe osumnjičene za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog dela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici pronađeno beživotno telo žene.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog dela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L. R. zbog krivičnog dela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih dela Neprijavljivanje krivičnog dela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog dela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva", navode u policiji.

Kako se ističe, policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno telo 38-godišnje N.R. koja je usmrćena pre više dana. Za ovo krivično delo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (36) i njegova majka L.R. (72). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog dela.

"Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (67) iz Sarajeva.

Telo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužilaštva biti izvršena obdukcija.

Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
 

Ostavite komentar