Vesti > Društvo

TAMARA VUČIĆ prisustvovala je reviji fondacije "Angelina"! Nosila je OGRLICU SA POSEBNIM ZNAČENJEM na stradalu devojčicu

Održana humanitarna revija maturskih haljina Fondacije "Angelina", koje će biti poklon za devojčice iz domova za decu bez roditelja

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

02/06/2024 > 15:53

podeli vest:

TAMARA VUČIĆ prisustvovala je reviji fondacije "Angelina"! Nosila je OGRLICU SA POSEBNIM ZNAČENJEM na stradalu devojčicu
Foto: Tanjug/Jovana Kulašević


Fondacija "Angelina" osnovana u znak sećanja na An­ge­li­nu Aći­mo­vić, tragično stradalu učenicu u OŠ "Vla­di­slav Rib­ni­kar", danas je u Beogradu u saradnji sa vodećim srpskim kreatorima organizovala reviju maturskih haljina, koje će biti poklon za devojčice iz domova za decu bez roditeljskog staranja iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kraljeva i Negotina.

Otac Angeline, Anđelko najavio je da će Fondacija svake godine tradicionalno poklanjati haljine devojčicama iz domova iz cele Srbije. Ove godine dobile su ih 52 devojčice.

Podršku Fondaciji dala je i supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je prisustvovala reviji haljina, a tom prilikom imala je srdačan i duboko emotivan susret sa Angelininom majkom Natalijom. Tamara Vučić na događaj došla je sa lančićem koji je poklon od Angelininih roditelja. Lančić sa devojčicom anđelčićem je deo onoga što će se naći u prodaji i deo je Angelinine kolekcije. Simbolično, isti lančić, samo u drugoj boji, nosila je i Angelinina majka.

Foto: Tanjug/AP

 

-Iako se sa tugom sećamo poslednjeg Angelininog vikenda provedenog upravo u Galeriji srećni smo da ovde možemo da učinimo srećnim neku drugu decu koja će nastaviti da rastu-, rekao je otac koji je uručio zahvalnice kreatorima i kompanijama koje im pomažu na tom putu. 

Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

 

Haljine sa revije, nastale na osnovu Angelininih skica, biće maturski poklon i za po­vre­đe­ne de­voj­či­ce ­iz Du­bo­ne i Oraš­ja, kao i de­voj­či­ce VIII/2 - raz­re­da ko­ji je Angelina po­ha­đa­la.

Modele koji su izradli najpoznatiji domaći kreatori, među kojima su Dragana Ognjenović i Igor Todorović nosile su devojčice iz svih domova u Srbiji u kojima ima maturanata kao i Angelinine drugarice iz škole.

Modeli će biti izloženi u Galeriji od 1. juna. 

Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

 

Skup je otvorila Angelinina sestra Marija, a okupljenima se obratio i pomoćnik direktora Centra za zaštitu odojčadi dece i omladine Zvečanska Ljubiša Jovanović koji je izrazio zahvalnost Fondaciji za prelepe haljine koje će osam devojčica iz njihovog centra, ponosno nositi na maturskoj večeri.

Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

 

Dodao je da je ovo divan način da se setimo Angeline i da se to sećanje pretvori u podršku svima kojima je pomoć potrebna.

Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

 

Humanitarna revija maturskih haljina izazvala je ogromnu pažnju i probudila emocije posetilaca, a održana je u tržnom centru Galerija gde je i štand Fondaci­je na ko­jem svi lju­di do­bre vo­lje mo­gu da upla­tie do­na­ci­je. 

Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

 

Posetioci Galerije, na štandu mogu  da se in­for­mi­šu i o ra­du i pro­gra­mu Fon­da­ci­je osnovane u martu u znak sećanja na ubijenu Angelinu i sve stradale u majskim tragedijama u OŠ "Vladislav Ribnikar", Duboni, Malom Orašju kao i par meseci kasnije u Niškoj Banji.

Ostavite komentar