Vesti > Hronika

Proširena optužnica protiv KECMANOVIĆA, evo koliko GODINA ROBIJE preti KOSTINOJ MAJKI I OCU

Majka Koste Kecmanovića mogla bi da bude osuđena na 8 godina zatvora!

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

25/10/2024 > 11:14

podeli vest:

Proširena optužnica protiv KECMANOVIĆA, evo koliko GODINA ROBIJE preti KOSTINOJ MAJKI I OCU
Foto: K1info/Youtube PrintScreen/ординација/ATA Images/društvene mreže/shutterstock


Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka K.K. (14) koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" nakon proširenja optužnice preti čak kazna zatvora do 15 godina, saznaje "Telegraf.rs". Prema prvim informacijama, Miljana majka osumnjičenog može biti osuđena na 8 godina robije.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu proširenje optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović precizira da je do proširenja optužnice došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv okrivljenih, koji je trenutno u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu, protiv Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, a protiv Miljane Kecmanović zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Stefanović ukazuje da postoji opravdana sumnja da su oni u periodu od 30. aprila 2022. godine do 3. maja 2023. godine grubim zanemarivanjem svoje dužnosti vaspitavanja, zapustili svoje maloletno dete, koje je 3. maja 2023. godine upotrebom vatrenog oružja lišilo života radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i devetoro učenika te škole, kao i jer je teško povredilo nastavnicu istorije i još petoro učenika.

"Zbog faze postupka u kojoj je isključena javnost odlukom Višeg suda u Beogradu, detalje proširenja optužnice ne mogu da iznosim, ali ukazujem da je upravo inkriminisano ponašanje roditelja rezultiralo ovim nezapamćenim, tragičnim događajem od 3. maja 2023. godine u OŠ Vladisav Ribnikar”, zaključuje Glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar