Domaće BRESKVICE: Idealni sitni kolači za svaku proslavu
Uživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookJedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
podeli vest:
Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u 14 časova na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Pileća krilca u šumi od graška, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.
Inače, Saša je u Srbiju je doneo pun kofer znanja i zvanja, ali je morao da krene iz početka kao običan kuvar. Otvarala su mu se vrata najboljih svetskih škola za kuvare, kod najpoznatijih kulinarskih učitelja, svetskih majstora svog zanata.
Danas Hadži Saša Mišić poseduje 17 diploma i sedam sertifikata.
Hajde da vidimo kakvo nam je to jelo Saša "zakuvao":
Uživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookIdealno gurmansko jelo za nešto hladnije dane
25.10.2024
GurmanlookSastojci:
pileća krilca sa koskom 200 g
pileći karabatak sa koskom 200 g
limun 1 komada
pomorandža 1 komada
so i biber po potrebi
paprika u prahu slatka 10 g
tucana paprika 5 g
krompir 200 g
celer koren 100 g
beli luk 2 čena
crni luk 200 g
praziluk 200 g
grašak 400 g
cimet 1 g
paradajz pelat 100 ml
pestosos 10 ml
crvena paprika 200 g
Priprema:
Od meda, aleve paprike, začina, senfa, pelata, malo cimeta, ulja i sirćeta napraviti marinadu u kojoj ćete izmarinirati piletinu ( možete da uradite i dan ranije).
Povrće očistiti i iseći : krompir, praziluk, crni i beli luk, celer, suva paprika, sveža paprika.
Na zagrejano ulje stavite povrće, pa kratko propržite. U sredinu povrća ubacite marinirano meso ( batak i krilca). Kada je gotovo, povrće izvadite iz šerpe i sklonite sa strane. Sada dodajete grašak da se prodinsta zajedno sa mesom koje je ostalo na vatri, u trajanju od 20-ak minuta.
Kada je gotovo, iscedite sok od polovine pomorandže i servirajte.
Prijatno !
BONUS VIDEO:
Ako ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
GurmanlookMože biti poslužen kao prilog, glavno jelo ili dodatak uz meso i pirinač
24.10.2024
GurmanlookOmiljeni specijalitet koji se često nalazi na trpezama širom Balkana
pre 23 sata
GurmanlookPosebno pokušajte da zaobiđete Takovsku ulicu i Terazije
pre 11 minuta
BeogradIz Uprave saobraćajne policije apelujemo da budete odgovorni i da poštujete propise
pre 14 minuta
HronikaŽena je od sudara završila bez svesti i sa teškim povredama
pre 26 minuta
HronikaZbog sudara taksi vozila i autobusa, stvaraju se velike gužve
pre 42 minuta
BeogradGlumci su pozvali birače da glasaju
pre 48 minuta
SvetPlanirani su radovi na mreži
pre 54 minuta
BeogradRazumevanje oznaka na gumama može značajno uticati na bezbednost
pre 1 sat
SrbijaSumnja se na samoubistvo
pre 1 sat
HronikaOn je imao više od 940.000 pratilaca i Ana bi se često pojavljivala u njegovim snimcima
pre 10 sati
SudbinePošto globalne temperature na našoj planeti sve više rastu, istraživači iz Nase poručuju da će Sahara sve češće biti poplavljena
pre 13 sati
Green WorldUzrok smrti čuvenog muzičara nije objavljen
26.10.2024
SudbinePo njemu, ovo je razlog zašto bi svako trebalo da poseti našu zemlju
25.10.2024
SudbineDa li su to evropske vrednosti i da li je to jasan pokazatelj odnosa prema Srbima?
24.10.2024
SudbineReditelj i scenarista Dragoslav Lazić umro je u 87. godini
23.10.2024
SudbineRadio je na brojnim poznatim serijama, kao što su: "Muzikanti" i "Ljubav na seoski način"
23.10.2024
SudbineIste godine po osvajanju medalje, oborila je i svetski rekord
23.10.2024
Sudbine
Ostavite komentar